Surinaamse roti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Oma’s Surinaamse Roti kip

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 Ingredienten

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 tl baking soda
  • 1 kg aardappels
  • 1 fles zonnebloemolie
  • ca. 12 kipdrumsticks
  • Blikje tomatenpuree
  • 500gr kouseband
  • 6 eieren
  • 2 tomaten
  • 2 witte uien
  • 4 tenen knoflook
  • Zout
  • Witte peper
  • 2 tl komijnzaad
  • kippenbouillon
  • bloem
  • 4 eetl. masala

Recept

Van tevoren:

Recept

  • Aardappels schillen
  • Boontjes doppen en snijden
  • Aardappels door vieren
  • Eieren koken 7 min
  • boontjes blancheren
  • ui snipperen
  • sjalotten schillen
  • knoflook schillen

Bij de kip

  • Helft van de uien
  • kippenpootjes
  • masala erbij
  • knoflook fijn en erbij
  • Met je handen (!) kneden

Aardappelpuree

  • Helft van de aardappelen eruit
  • De rest afgieten en droogkoken
  • knoflook erbij (de rest dus, niet alles)
  • sjalotje raspen en er ook bij
  • 2 eetlepels komijnzaad vijzelen (of deegrollen) mengen met aardappelpuree

Roti:

  • zelfrijzendbakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 100ml water (daarna erbij als het te droog is) —> meer
  • 1 eetlepel zonnebloemolie —> meer
  • blijven kneden, niet te plakkerig niet te droog
  • handen nat maken en deeg vochtig maken en dan theedoek erover en apart zetten

boontjes:

  • ui met tomaat en half blokje kippenbouillon fruiten
  • boontjes erbij (kouseband, sperziebonen, spitskool)
  •  

weetje:

  • vijzel is onmisbaar in de surinaamse keuken
  • Water schenken op je kip; nooit op je kip, maar ernaast. Anders haal je de smaak vand e kip af

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *