MEXICO
Vis met Chorizo
30 min
4 personen
Makkelijk
Eén Mexicaanse keuken bestaat eigenlijk niet. Het land is op te delen in zeven culinaire regio’s. Een daarvan is de regio: Bajio, in centraal Mexico. Waar ze in het noorden van Mexico geen varkensvlees eten, wordt dit in deze regio veelvuldig gedaan. Een populaire worstsoort is chorizo. Bajio ligt ook deels aan de kust van Mexico waar juist weer veel vis gegeten wordt. Van Adriana kregen wij dit authentieke familierecept waarin de contrasterende smaken van vis en chorizo heerlijk gecombineerd worden.
Bereiding
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de chorizo in plakjes
Rasp de schil van de citroen
Stap 1: Bak de chorizo
Bak in een pan met 1 eetlepel olijfolie de in plakjes gesneden chorizo samen met de ongesneden chilipeper, de takjes tijm en munt. Rooster een paar minuten op hoog vuur.
Stap 2: Vul de bakplaat of ovenschaal met de ingrediënten
Leg de vis, tomaten en knoflookteentjes (ongepeld) op een bakplaat of in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met paprikapoeder en citroenschil.
Voeg de helft van de geroosterde chorizo en chilipepers toe aan de bakplaat en bestrooi het geheel met twee eetlepels olijfolie.
Bak 10 minuten.
Haal de ovenschaal/bakplaat uit de oven, voeg de rest van de chorizo toe en bak nog 5 minuten. Houd goed in dat gaten dat de chorizo niet verbrandt.
Stap 3: Serveer de vis
Haal de vis uit de oven en serveer
Voor een authentieke Mexicaanse maaltijd serveer je de vis met rijst, avocado en een salade
Ingrediënten
Voor 4 personen:
4-6 zalmfilets of witvisfilets
150 gram chorizo
20-40 cherrytomaatjes aan de tros
10 teentjes knoflook
1-2 habanero-chilipepers
1 tl paprikapoeder
10 takjes verse tijm
10 takjes verse munt
1 citroen
3 el extra vierge olijfolie
zout en peper naar smaak
Optionele bijgerechten:
Rijst
Avocado
Salade
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!