top of page
Vis met Chorizo

MEXICO

Vis met Chorizo

30 min

4 personen

Makkelijk

Eén Mexicaanse keuken bestaat eigenlijk niet. Het land is op te delen in zeven culinaire regio’s. Een daarvan is de regio: Bajio, in centraal Mexico. Waar ze in het noorden van Mexico geen varkensvlees eten, wordt dit in deze regio veelvuldig gedaan. Een populaire worstsoort is chorizo. Bajio ligt ook deels aan de kust van Mexico waar juist weer veel vis gegeten wordt. Van Adriana kregen wij dit authentieke familierecept waarin de contrasterende smaken van vis en chorizo heerlijk gecombineerd worden.

gemiddelde waardering 4.8 uit 5, gebaseerd op 6 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snijd de chorizo in plakjes

  • Rasp de schil van de citroen


Stap 1: Bak de chorizo

  • Bak in een pan met 1 eetlepel olijfolie de in plakjes gesneden chorizo samen met de ongesneden chilipeper, de takjes tijm en munt. Rooster een paar minuten op hoog vuur.


Stap 2: Vul de bakplaat of ovenschaal met de ingrediënten

  • Leg de vis, tomaten en knoflookteentjes (ongepeld) op een bakplaat of in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met paprikapoeder en citroenschil.

  • Voeg de helft van de geroosterde chorizo en chilipepers toe aan de bakplaat en bestrooi het geheel met twee eetlepels olijfolie.

  • Bak 10 minuten.

  • Haal de ovenschaal/bakplaat uit de oven, voeg de rest van de chorizo toe en bak nog 5 minuten. Houd goed in dat gaten dat de chorizo niet verbrandt.


Stap 3: Serveer de vis

  • Haal de vis uit de oven en serveer

  • Voor een authentieke Mexicaanse maaltijd serveer je de vis met rijst, avocado en een salade

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 4-6 zalmfilets of witvisfilets

  • 150 gram chorizo

  • 20-40 cherrytomaatjes aan de tros

  • 10 teentjes knoflook

  • 1-2 habanero-chilipepers

  • 1 tl paprikapoeder

  • 10 takjes verse tijm

  • 10 takjes verse munt

  • 1 citroen

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • zout en peper naar smaak


Optionele bijgerechten:

  • Rijst

  • Avocado

  • Salade

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buen provecho! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Nieuwsgierig geworden naar de overige zes culinaire regio's in Mexico? Adriana vertelt je hier meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page