GRIEKENLAND
Tzatziki
10 min
4 personen
Makkelijk
Dé klassieker van de Griekse keuken, gemaakt van yoghurt, komkommer, dille en.. natuurlijk knoflook! Het is, volgens Elefteria, van belang dat je échte Griekse yoghurt gebruikt. Dus niet de Griekse stijl yoghurt of overige dikkere yoghurtsoorten. Binnen een handomdraai tover je dan een heerlijke saus/dip op tafel!
Probeer ook:
Tirokafteri: Pittige dip van feta en tomaat
Paprikafetadip: Dip van geroosterde paprika en feta
Recept van: kokenmetelefteria.com
Bereiding
Rasp de helft van een komkommer en de komkommerrasp uitlekken in een zeef. Druk indien nodig aan, zodat de komkommerrasp meer vocht verliest.
Hak de knoflook en dille fijn en voeg het toe aan de Griekse yoghurt.
Voeg ten slotte de komkommerrasp toe en laat het rusten in de koelkast.
Vlak voor het serveren voeg je de olijfolie toe.