INDIA
Traditionele Maaltijd
2 uur
6 personen
Gemiddeld
Een traditionele Indiase maaltijd bestaat in de regel uit verschillende gerechtjes, die tegelijk op tafel verschijnen. Degenen die mee-eten kunnen dan zelf kiezen hoeveel ze eten en in welke volgorde. De tafel bestaat meestal uit een vlees- of visschotel, of beide, in combinatie met allerlei aparte groenteschotels, brood of rijst, een salade, yoghurt en wat chutneys en tafelzuren. Bij een vegetarische maaltijd worden er vooral groenteschotels gemaakt met linzen en/of andere peulvruchten. Gaby gaf ons een verscheidenheid aan Indiase familierecepten om de tafel mee te vullen.
Tip: Wij aten er diepvries naanbrood en paratha (een soort luchtige naan) bij uit de diepvries. Deze zijn veel smaakvoller en verser dan de naan van de supermarkt. Je kan beide halen bij de toko. Wij kochten ze bij de Amazing Oriental in Rotterdam.
Bereiding
Klik op onderstaande linkjes om naar de recepten te gaan: