top of page
GRIEKENLAND
Tirokafteri
10 min
4 personen
Makkelijk
Deze pittige dip van feta en tomatenpuree kan je zo pittig maken als je zelf wil. Gebruik één rode peper als je niet zo van pittig houdt en twee als je dol bent op een iets pittigere dip. Tip van Elefteria: deze dip is ook heerlijk bij een tosti.
Probeer ook:
Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook en komkommer
Paprikafetadip: Dip van geroosterde paprika en feta
Recept van: kokenmetelefteria.com
Bereiding
Snijd de rode pepers fijn. Bak het kort aan in olijfolie.
Doe de feta in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg de olijfolie met rode peper beetje bij beetje toe en proef tussendoor of het niet te pittig wordt.
Wanneer je de tirokafteri pittig genoeg vindt, voeg je een theelepel tomatenpuree toe.
Καλή όρεξη! ('Eet smakelijk!')
bottom of page