TURKIJE
Rode Linzensoep
45 min
4 personen
Makkelijk
Mercimek çorbası is een traditionele Turkse soep gemaakt van rode linzen. In Turkije eet de lokale bevolking deze populaire linzensoep in elk seizoen en op elk moment van de dag. Het is onder Turken zelfs gebruikelijk om deze soep als ontbijt te eten. Linzensoepen staan bekend als een bron van eiwitten, ijzer, vezels en kalium. Met de verfrissend touch van mint en citroen is deze turkse linzensoep heerlijk, eenvoudig en snel te maken.
Bereiding
Voorbereiding
Hak de ui en wortel fijn.
Was de rode linzen en laat het uitlekken.
Stap 1: Bereid de soep
Schenk olijfolie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur totdat het glazig is.
Voeg de fijngesneden wortel toe en bak even mee.
Voeg de uitgelekte linzen, kurkuma, zwarte peper en 1 liter groentebouillon toe.
Kook op laag vuur tot de linzen zacht zijn. Dit duurt ongeveer 30 - 40 minuten.
Voeg eventueel meer water toe om de soep iets dunner te maken.
Stap 2: Serveer de soep
Haal de soep van het vuur.
Mix de soep eventueel met een staafmixer of laat het zo als je van een bite houdt.
Serveer de soep met wat olijfolie, een scheutje citroensap en fijngesneden munt.