top of page
Rode Linzensoep

TURKIJE

Rode Linzensoep

45 min

4 personen

Makkelijk

Mercimek çorbası is een traditionele Turkse soep gemaakt van rode linzen. In Turkije eet de lokale bevolking deze populaire linzensoep in elk seizoen en op elk moment van de dag. Het is onder Turken zelfs gebruikelijk om deze soep als ontbijt te eten. Linzensoepen staan bekend als een bron van eiwitten, ijzer, vezels en kalium. Met de verfrissend touch van mint en citroen is deze turkse linzensoep heerlijk, eenvoudig en snel te maken.

gemiddelde waardering 4.3 uit 5, gebaseerd op 6 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Voorbereiding

  • Hak de ui en wortel fijn.

  • Was de rode linzen en laat het uitlekken.


Stap 1: Bereid de soep

  • Schenk olijfolie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur totdat het glazig is.

  • Voeg de fijngesneden wortel toe en bak even mee.

  • Voeg de uitgelekte linzen, kurkuma, zwarte peper en 1 liter groentebouillon toe.

  • Kook op laag vuur tot de linzen zacht zijn. Dit duurt ongeveer 30 - 40 minuten.

  • Voeg eventueel meer water toe om de soep iets dunner te maken.


Stap 2: Serveer de soep

  • Haal de soep van het vuur.

  • Mix de soep eventueel met een staafmixer of laat het zo als je van een bite houdt.

  • Serveer de soep met wat olijfolie, een scheutje citroensap en fijngesneden munt.

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 200 gram rode linzen

  • 1 witte ui

  • 1 winterpeen

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 eetlepel kurkuma

  • 0,5 tl zwarte peper

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 citroen

  • Verse munt (als garnering)

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Afiyet olsun! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Deze soep wordt ook wel eens gegeten tijdens het belangrijkste eetmoment van de dag in Turkije, het ontbijt! Helin vertelde ons hier meer over.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page