top of page
Pho Ga

VIETNAM

Pho Ga

1 uur en 30 min

4 personen

Gemiddeld

Vietnamese phở (uit te spreken als: Fuh) is een soep die bestaat uit bouillon, noedels (bánh phở), verse kruiden en vlees, zoals rund (phở bò) of kip (phở gà). Het recept voor phở dat we hebben gekregen van Lam is met kip. Het gerecht is relatief eenvoudig te maken, maar je hebt wel tijd nodig. Om een smaakvolle kippenbouillon te maken zet je deze namelijk 1 uur en 15 minuten op het vuur. Maar je krijgt er wel een heerlijke verse soep voor terug bomvol met smaak.

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 3 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Maak de kippenbouillon

  • Snijd de kip in grote stukken. Maak je gebruik van een hele kip? Haal dan de kont eraf, hak de kip door de helft en maak ‘m schoon van binnen. Laat de kip weken in heet water voor 10 minuten. Spoel het vervolgens af met koud water.

  • Breng een ruime pan water aan de kook (ca. 6 liter). Voeg de kip of de kippendijen toe en laat 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Controleer af en toe of er veel schuim op het water komt en haal dit weg.

  • Voeg na 30 minuten koken de kippenbouillonblokjes en de suiker toe. Laat nog 45 minuten op zacht vuur staan. Ga ondertussen door naar de andere stappen.

  • Nadat de bouillon in totaal 1 uur en 15 minuten heeft opgestaan zet je het vuur uit en laat je het nog even staan met de deksel op de pan.

  • Haal de kip uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar tot kleinere stukjes kip.


Stap 2. Maak de Hanh Chua, de zuring (optioneel)

  • Snijd de ui in halve ringen.

  • Voeg het gele azijn, water en de suiker toe en laat minimaal 1 uur intrekken. De zuring moet uiteindelijk niet zoet, maar zuur zijn.


Stap 3. Bereid de gember en ui voor

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Maak de ui en gember schoon maar laat de schil erop zitten. Bedek een bakplaat met halve uien en de stukken gember en rooster het voor 20 minuten in de oven. Voeg halverwege ook de steranijs en kaneel toe.

  • Snijd de topjes van de ui en verwijder de buitenste laag en stamp de gember plat met een groot mes. Voeg het samen met de steranijs en kaneel toe aan de kippenbouillon.

  • Laat het geheel nog een tijdje sudderen en voeg eventueel zout toe naar smaak. De bouillon moet iets aan de zoute kant zijn. Wanneer je de noedels toevoegt wordt het namelijk minder zout.


Stap 4. Serveer de pho ga

  • Leg de noedels op een bord en giet de soep hier overheen.

  • Voeg tenslotte de kip, taugé, het sap van 1 limoen, verse kruiden, bosui, en rode peper toe. Voeg eventueel een scheutje vissaus toe. Garneer met een partje limoen.

Ingrediënten

  • 1 soepkip of losse kippendijen mét vel (het vel is belangrijk voor de smaak)

  • 2 grote witte uien

  • 2 duimen gember

  • 6 bosuien

  • 100 gram tauge

  • 1 rode peper

  • 3 blokjes kippenbouillon

  • 2 el zout

  • 5 stuks steranijs

  • 1 kaneelstokje

  • 3 el suiker

  • Verse munt

  • Verse koriander

  • Thaise basilicum

  • Limoen

  • 200 gram Banh pho (rijstnoedels)

  • Optioneel: vissaus


Hanh Chua (additionele zuring):

  • 1 rode ui

  • 2 el gele azijn

  • 1 el water

  • 2 el suiker


pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Ăn ngon miệng nhé! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Meer weten over de Vietnamese eetcultuur? Lam vertelt aan ons zijn verhaal en legt uit hoe voedsel het Vietnamese volk weerbaar heeft gemaakt in tijden van onderdrukking

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page