
MEXICO
Molletes
20 min
3 personen
Makkelijk
Dit recept is ideaal als je zin hebt om net iets specialer te lunchen, maar niet uren in de keuken wil staan. Daniela gaf ons een recept dat wat weg heeft van je oude vertrouwde grilled sandwinch, maar dan net een tikkie anders. Doordat het broodje met bonenspread en gegrilde kaas wordt afgetopt met 'Pico de gallo', waan je je echt even in Mexico. Pico de gallo is een mengsel van fijngesneden rode ui, tomaten, limoen en jalapenopepers. Zelf voegde we natuurlijk een flinke berg verse koriander toe, maar mocht je hier niet van houden kun je dit natuurlijk achterwegen laten.
Bereiding
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bak indien nodig de pistolet zoals aangegeven op de verpakking
Stap 1: Bereid pico de gallo (mengsel van gesneden tomaten en ui)
Snijd de rode ui, tomaten, koriander en jalapeno peper klein
Pers de limoen uit boven het mengsel en mix door elkaar
Stap 2: Maak de molletes
Snijd de broodjes doormidden en besmeer met een laag bonenspread.
Voeg wat kaas toe.
Zet de broodjes in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten en een beetje krokant is.
Voeg de pico de gallo toe en serveer.