CHINA
Loempia's
1 uur
20 stuks
Gemiddeld
Zelf loempia’s maken moeilijk? Dat valt hartstikke mee! Het kost even wat tijd, maar verse loempia’s zijn een stuk lekkerder dan loempia’s uit de diepvries. Dit recept is heerlijke als voorgerecht, maar ook als borrelsnack zal het veel liefhebbers kennen. Het grote verschil tussen Chinese loempia’s en de Vietnamese variant zit hem in het formaat. De Chinese versie is doorgaans groter en rijkelijker gevuld dan de Vietnamese loempia. Zeker het proberen waard!
Bereiding
Stap 1: Bereid de loempiavulling
Snijd de kip of het varkensvlees in kleine, dunne plakjes en marineer ongeveer 10 minuten in sojasaus.
Bereid de glasmie volgens de verpakking.
Rasp de wortels en witte kool. Snijd de shiitake in dunne reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een wokpan. Bak het vlees gaar, voeg vervolgens de glasmie, witte kool, wortels, shiitake en taugé toe. Bak het mengsel droog op middelhoog vuur en laat afkoelen.
Stap 2: Maak de loempia’s
Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie tot 180 graden.
Meng de maizena met het water.
Neem een stuk loempiavel en voeg 1-2 eetlepels vulling toe aan de rand van het vel. Laat een paar centimeter over aan de onderkant. Vouw vervolgens de zijkanten naar het midden en rol de loempia op tot het einde. Smeer een klein beetje van het maizenamengsel aan het uiteinde van de loempia en plak hem dicht.
Frituur de loempia’s tot ze lichtgeel en krokant zijn.
Serveer met je favoriete saus.