GRIEKENLAND
Kotoboukies
40 min
4 personen
Gemiddeld
Bestaat er iets beters dan de combinatie van kip en kaas? Wij denken van niet! Dit Griekse recept combineert onze twee favoriete ingrediënten met als resultaat een heerlijk krokant kippetje. Officieel maak je deze kotoboukies met kefalotiri (een Griekse harde witte kaas gemaakt van schaap- of geitenmelk), maar een andere harde geitenkaas is ook helemaal goed goed. De kruidige kotoboukies combineren erg goed met frisse yoghurtcitroendip. Echt een aanrader bij de borrel! Zeker als je een borrelplank maakt met bijvoorbeeld Griekse dips en courgettefetaburgertjes.
Recept van: kokenmetelefteria.com
Bereiding
Stap 1: Maak de yoghurtcitroendip
Snijd de dille fijn en rasp de citroen.
Meng in een kom de yoghurt, de dille, de citroenrasp, het citroensap en het zout.
Zet de dip in de koelkast.
Stap 2: Bereid het kaasmengsel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren los in een diep bord.
Rasp de kaas en meng dit in een diep bord met het paneermeel, het zout, de paprikapoeder en de oregano.
Bedek een bord met een laag bloem.
Stap 3: Bereid de kippetjes
Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm dik.
Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door de eieren en als laatste door je kaasmengsel.
Leg de gepaneerde kippetjes op je ovenrooster en bak voor 15 min op 180 graden. Zet vervolgens de oven op 200 graden voor 10 min zodat ze lekker krokant worden.
Serveer met de yoghurtcitroendip.
Ingrediënten
Kotoboukies
3 kipdijfilets
2 eieren
75 gram paneermeel
50 gram kefalotiri of een andere harde geitenkaas
1 theelepel oregano
1 theelepel rode paprikapoeder
Zout
Bloem
Citroendip
250 gram Griekse Yoghurt
Sap van halve citroen
Schil halve citroen
Zout naar smaak
1 handje dille
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!