ANTILLEN
Kaasballetjes
20 min
20 kaasballetjes
Makkelijk
Wil je een keer een andere snack bij de borrel of een verjaardag dan chips of blokjes kaas? Probeer dan eens deze Antilliaanse kaasballetjes! Op een feestje op de Antillen zal deze snack zelden ontbreken. Het fijne van dit gerecht is dat je maar weinig ingrediƫnten nodig hebt, want het bestaat voornamelijk uit ei, kaas en een beetje bloem. Tip: maak meteen veel kaasballetjes en vries de rauwe balletjes in. Zo heb je altijd verse en unieke snacks in huis.
Bereiding
Stap 1. Maak het deeg
Kluts de eieren en meng de geraspte kaas er doorheen.
Voeg hierna beetje bij beetje de bloem toe. Vervolgens voeg je het bakpoeder toe en peper en zout naar smaak. Kneed alles goed door elkaar.
Voelt het deeg nog te nat aan? Voeg dan een klein beetje bloem toe (niet te veel, want het moet voornamelijk naar kaas smaken). Voelt het deeg te droog aan? Voeg dan een beetje water toe.
Laat het deeg eventjes rusten. Lees ondertussen het verhaal van Rychell over onder andere de Antiliaanse eetcultuur!
Stap 2. Vorm en frituur de balletjes
Vorm kleine balletjes van het deeg. De balletjes worden uiteindelijk groter, omdat het deeg zich uit zet door het bakpoeder.
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan totdat het goed heet is.
Frituur de balletjes totdat ze mooi goudgeel van kleur zijn. Houd het goed in de gaten, want het kan hard gaan.