top of page
Griekse Dips met Pitabrood

GRIEKENLAND

Griekse Dips met Pitabrood

30 min

4 personen

Makkelijk

In Italië hebben ze antipasti, in Spanje tapas en in Griekenland de nog iets onbekendere ‘mezedakia’. De grote overeenkomst is dat deze maaltijden bestaan uit verschillende kleine hapjes waarmee de tafel wordt gevuld. Ideaal voor als je een dinertje of een borrel met hapjes organiseert. Succes gegarandeerd! Dit mezedakia-recept bestaat uit drie verschillende dips. Twee dips zijn op basis van feta en echt het proberen waard. Het recept voor de derde dip kon niet ontbreken, want dit is dé klassieker in de Griekse keuken: tzatziki. Alle drie zijn ze heerlijk met pitabrood!


Recepten van: kokenmetelefteria.com

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 4 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Klik op onderstaande linkjes om naar de recepten te gaan:


Ingrediënten

Algemeen

  • Pitabrood


Tzatziki

  • 0,5 komkommer

  • 500 gram Griekse yoghurt

  • 1,5 el verse dille

  • 3 tenen knoflook

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • Zout


Tirokafteri (pittige fetadip)

  • 1 à 2 rode pepers

  • 400 gram feta

  • 1 tl tomatenpuree

  • 3 el olijfolie


Paprikafetadip

  • 5 rode puntpaprika’s

  • 2 tenen knoflook

  • 200 gram feta

  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Καλή όρεξη! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, eten de Grieken niet iedere dag vlees. Volgens Elefteria is dit één van de grootste misvattingen over de Griekse keuken. Ze vertelt je er graag meer over!

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page