GRIEKENLAND
Griekse Dips met Pitabrood
30 min
4 personen
Makkelijk
In Italië hebben ze antipasti, in Spanje tapas en in Griekenland de nog iets onbekendere ‘mezedakia’. De grote overeenkomst is dat deze maaltijden bestaan uit verschillende kleine hapjes waarmee de tafel wordt gevuld. Ideaal voor als je een dinertje of een borrel met hapjes organiseert. Succes gegarandeerd! Dit mezedakia-recept bestaat uit drie verschillende dips. Twee dips zijn op basis van feta en echt het proberen waard. Het recept voor de derde dip kon niet ontbreken, want dit is dé klassieker in de Griekse keuken: tzatziki. Alle drie zijn ze heerlijk met pitabrood!
Recepten van: kokenmetelefteria.com
Bereiding
Klik op onderstaande linkjes om naar de recepten te gaan:
Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook en komkommer
Tirokafteri: Pittige dip van feta en tomaat
Paprikafetadip: Dip van geroosterde paprika en feta
Ingrediënten
Algemeen
Pitabrood
Tzatziki
0,5 komkommer
500 gram Griekse yoghurt
1,5 el verse dille
3 tenen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
Zout
Tirokafteri (pittige fetadip)
1 à 2 rode pepers
400 gram feta
1 tl tomatenpuree
3 el olijfolie
Paprikafetadip
5 rode puntpaprika’s
2 tenen knoflook
200 gram feta
Olijfolie
Zout
Peper
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!