top of page
Bun Cha Hanoi

VIETNAM

Bun Cha Hanoi

45 min

4 personen

Gemiddeld

Een bezoek aan de stad Hanoi in Vietnam is niet compleet zonder dat je street food hebt geprobeerd. De lokale specialiteit is ‘Bun Cha Hanoi’. Dit zijn Vietnamese varkensgehaktballetjes met karamel en citroengras. Officieel hoor je het vlees te braden op de barbecue, maar aangezien het in Nederland niet altijd barbecueweer is, bereiden wij het in de pan.

gemiddelde waardering 5 uit 5, gebaseerd op 2 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Maak de dipsaus

  • Doe vissaus, azijn, suiker en het water in een klein pannetje.

  • Breng het al roerend aan de kook.

  • Giet de dipsaus in een apart schaaltje en laat het een beetje afkoelen.

  • Snijd ondertussen de komkommer en wortel in dunne plakjes en vervolgens in kwartjes / kleine stukjes.

  • Hak de knoflook en de chilipeper fijn.

  • Voeg de komkommer, wortel, knoflook en chilipeper toe aan de dipsaus en zet opzij.


Stap 2. Bereiden van ‘Bun Cha Hanoi’

  • Snijd de bosui en het citroengras/sereh in ringetjes en hak het vervolgens fijn.

  • Hak de pork belly in kleine stukjes.

  • Voeg de vissaus, pork belly, bosui, citroengras en een snufje zout toe aan het gehakt.

  • Voeg als laatste de karamel toe, die wordt gemaakt in de volgende stap.


Stap 3. Maken van karamel

  • Doe 6 el suiker en 2 el water in een klein pannetje, roer en zet het op zacht vuur.

  • Laat het zachtjes doorkoken. De karamel is klaar als het lichtbruin kleurt.

  • Laat je karamel zachtjes afkoelen. Voeg het toe aan het gehaktmengsel als het nog lauwwarm is. Als de karamel te snel koud wordt en stolt, is het minder makkelijk te mengen met het gehakt.


Stap 4. De gehaktballetjes

  • Kneed het gehaktmengsel goed en maak er kleine balletjes van (ongeveer de grootte van 1 eetlepel)

  • Doe olie in de pan en bak totdat de balletjes goudbruin zijn. Tip: de balletjes zijn ook heel erg lekker als ze zijn gegaard op de barbecue!


Stap 5. Serveren

  • Bereid de glasnoedels volgens de verpakking.

  • Hak de koriander fijn en snijd de wortel en de komkommer julienne (dunne reepjes).

  • Serveer de noedels, koriander, wortel, komkommer en dipsaus naast de ‘Bun Cha Hanoi’.

Ingrediënten

Voor 4 personen:


De dipsaus

  • 3 el vissaus

  • 3 el azijn

  • 3 el suiker

  • 150 ml water

  • 2 cm wortel

  • 2 cm komkommer

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 chilipeper


Bun Cha Hanoi

  • 500 gram varkensgehakt

  • 200 gram pork belly (gerookte spekreepjes)

  • 2 bosuitjes

  • 4 el vers citroengras/sereh

  • 4 el vissaus

  • 6 el suiker

  • 2 el water

  • Zout naar smaak


On the side

  • 150 - 200 gram glasnoedels

  • 1 grote wortel (of een zakje voorgesneden peen julienne)

  • 1 komkommer

  • 15 gram koriander

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Ăn ngon miệng nhé! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Bun Cha Hanoi is het bewijs dat de Vietnamese keuken uniek is in haar eenvoud. Thao en Sidney vertellen je hier meer over de eetcultuur hierachter en het belang van drank.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page