ITALIË
Bruschetta al Pomodoro
20 min
4 personen
Makkelijk
Ciabatta, knoflook, olijfolie en tomaat: de belangrijkste ingrediënten van deze Bruschetta al Pomodoro. Zoals bij veel Italiaanse recepten is ook bij dit recept de kwaliteit van de producten van groot belang. Wij gebruikten de Italiaanse prijswinnende olijfolie van ‘Alberta Iannicelli' (website) . Deze Italiaanse klassieker doet het altijd goed als hapje voor bij de borrel of als voorgerecht bij een dinertje.
Bereiding
Stap 1. Maak het tomatenmengsel
Snijd de tomaten in kleine blokjes en de basilicum fijn.
Meng de tomaten en basilicum samen met een 1 el olijfolie door elkaar. Breng met peper en zout op smaak.
Stap 2: Gril de ciabatta
Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm en sprenkel een beetje olijfolie aan beide kanten van het brood.
Verwarm een grillpan rooster de beide kanten van het brood in de pan.
Pel het teentje knoflook en snijd door midden. Wanneer het brood geroosterd is, wrijf je beide kanten van de toast in met de knoflook.
Stap 3. Serveren maar
Leg de toast neer op een serveerschaal en garneer met het tomatenmengsel.