top of page
Bruschetta al Pomodoro

ITALIË

Bruschetta al Pomodoro

20 min

4 personen

Makkelijk

Ciabatta, knoflook, olijfolie en tomaat: de belangrijkste ingrediënten van deze Bruschetta al Pomodoro. Zoals bij veel Italiaanse recepten is ook bij dit recept de kwaliteit van de producten van groot belang. Wij gebruikten de Italiaanse prijswinnende olijfolie van ‘Alberta Iannicelli' (website) . Deze Italiaanse klassieker doet het altijd goed als hapje voor bij de borrel of als voorgerecht bij een dinertje.

gemiddelde waardering 4.2 uit 5, gebaseerd op 63 stemmen, beoordelingen

Bereiding

Stap 1. Maak het tomatenmengsel

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en de basilicum fijn.

  • Meng de tomaten en basilicum samen met een 1 el olijfolie door elkaar. Breng met peper en zout op smaak.


Stap 2: Gril de ciabatta

  • Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm en sprenkel een beetje olijfolie aan beide kanten van het brood.

  • Verwarm een grillpan rooster de beide kanten van het brood in de pan.

  • Pel het teentje knoflook en snijd door midden. Wanneer het brood geroosterd is, wrijf je beide kanten van de toast in met de knoflook.


Stap 3. Serveren maar

  • Leg de toast neer op een serveerschaal en garneer met het tomatenmengsel.

Ingrediënten

Voor 4 personen:


  • 1 ciabatta

  • 5 tomaten

  • 1 teentje knoflook

  • 10 gram verse basilicum

  • 2 el extra vierge olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

pngfind.com-spotify-logo-white-png-19985

Alvast in de stemming komen?

Klik hier voor een muzieksuggestie!

Buon Appetito! ('Eet smakelijk!')
Laat ons weten wat je van het recept vond!Laat ons weten wat je van het recept vond!

Bij dit recept is de kwaliteit van de olie van groot belang. Wil je hier meer over weten? Enrico vertelt je er alles over.

WhatsApp Image 2020-11-02 at 19.56.35 (1
bottom of page