JAMAICA
Broodpudding
45 min
1 cakevorm
Gemiddeld
Joan vertelt dat de Jamaicaanse keuken de mogelijkheid heeft om alle zintuigen te prikkelen. We kregen van haar het authentieke recept voor Jamaicaanse Bread Pudding, een zeer populair toetje in Jamaica. Er zijn veel verschillende manieren om dit te bereiden. Deze versie is met een verrassende appelwijnsaus.
Bereiding
Voorbereiding
Snijd het brood in blokjes van 2x2 cm.
Schraap 2 theelepels vanille uit het vanillestokje.
Klop de eieren licht op.
Vet de cakevorm in.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 1: Bereid het broodmengsel
Meng het brood met suiker, kaneel, zout en nootmuskaat.
Voeg de melk, lichtgeklopte eieren, 1 tl vanille, rozenwater en witte rum toe aan het broodmengsel.
Meng goed en voeg vervolgens 1 el boter toe.
Stap 2: Breng de lagen aan in de cakevorm
Bedek de ingevette cakevorm met de helft van het broodmengsel.
Voeg een laag geschaafde amandelen en rozijnen toe.
Vul aan met de andere helft van het broodmengsel.
Stap 3: Maak de appelwijnsaus
Snijd de appel in dunne plakjes.
Bak de appelpartjes kort in een steelpannetje/sauspan.
Voeg de rest van de ingrediƫnten voor de appelwijnsaus toe een pan. Breng aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes koken.
Haal de appelschijfjes uit de saus en leg ze apart.
Stap 4: Bedekken en in de oven doen
Bedek de bovenkant van de broodpudding met de gebakken appelpartjes.
Bak de broodpudding gedurende 10 minuten op 180 graden.
Haal de broodpudding uit de oven en bedek met de appelwijnsaus.
Plaats het weer terug in de oven en bak nog gedurende 20 minuten of tot de broodpudding lichtbruin is.
Stap 5: Serveren maar!
De broodpudding is het lekkerste als het warm geserveerd wordt.
Haal de cake voorzichtig uit de cakevorm en snijd de cake in dikke plakken.
Druppel eventueel wat (ongeklopte) slagroom op de cakeplakken.
Ingrediënten
Broodpudding:
0,5 wit casinobrood (ongeveer 10 boterhammen)
500 ml melk
2 eieren
1 vanillestokje
75 gram kristalsuiker
Snufje zout
1 el boter
1 tl kaneel
0,5 tl nootmuskaat
1 theelepel rozenwater
40 gram geschaafde amandelen
40 gram rozijnen
30 ml witte rum
3 appels
Eventueel: verse slagroom (ongeklopt)
Appelwijnsaus
65 gram kristalsuiker
2 el boter
80 ml rode wijn
1 tl kaneel
1 tl vanille
2 appels
1/2 el maizena
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!