INDIA
Bhindi Masala
30 min
6 personen
Makkelijk
[Dit recept is onderdeel van ‘INDIA: Traditionele maaltijd']
Bereiding
Stap 1: Bereid het kruidenmengsel
Doe de zonnebloemolie in grote koekenpan, laat het opwarmen en voeg de komijnzaadjes toe. Laat het even sudderen op laag vuur.
Snijd ondertussen de groene chilipeper.
Voeg de groene chilipeper en de curry leaves toe in de pan.
Snipper de ui en voeg dit toe aan het mengsel.
Hak de knoflook fijn en voeg deze ook toe.
Eventueel kan er een beetje asafoetida bij, maar als je dat niet hebt (zoals wij) is dat geen probleem.
Stap 2: Bereid de okra
Was de okra zorgvuldig (anders is het een beetje slijmerig).
Dep de okra droog met keukenpapier.
Hak ze in rondjes (verwijder de kop en de staart voordat je ze hakt).
Doe de okra erbij in de pan en zet het vuur hoog. Verspreid de okra goed zodat het niet over elkaar ligt.
Voeg extra zonnebloemolie toe indien nodig.
Snijd de tomaat fijn en voeg deze toe.
Voeg als laatst de chilipoeder, geelwortel (kurkuma) en een snufje zout toe.
Ingrediënten
Voor 6 personen:
250 gram okra (ladies fingers): verkrijgbaar bij een toko, diepgevroren of vers
1 tomaat
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 tl komijnzaad heel
3 curry leaves
1 tl safoetida (optioneel, want moeilijk verkrijgbaar)
1 groene chilipeper
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl geelwortel (kurkuma)
3 el zonnebloemolie
Zout naar smaak
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!