INDIA
Azads Kip
1 uur
6 personen
Makkelijk
[Dit recept is onderdeel van ‘INDIA: Traditionele maaltijd']
Kip wordt in India op heel veel verschillende manier klaargemaakt. Gaby deelde met ons het geheim achter haar favoriete kip recept. Een recept van haar vader, Azad.
Bereiding
Stap 1: Bak de kip
Verhit een grote braad- of bakpan en voeg de zonnebloemolie toe.
Snipper de ui en voeg het samen met de ginger garlic paste toe aan de olie (pas op, het kan gaan spetteren door de ginger garlic paste).
Voeg de kip toe en zet het vuur hoog. Draai de kip constant door de ui en ginger garlic paste. Voeg, indien nodig, meer zonnebloemolie toe zodat het niet aanbakt.
Stap 2: Voeg de kruiden toe
Voeg de laurierbladeren, gemalen komijnzaad, korianderpoeder, geelwortel, chilipoeder, gemberpoeder, kaneel en zout naar smaak toe. Meng dit goed met de kip, door de kip een paar keer te draaien.
Wanneer de kip niet meer roze kleurt aan de buitenkant, voeg je een groot glas heet water toe en zet je het vuur laag.
Laat minimaal een half uur op staan en draai de kip af en toe. Voeg extra water toe indien nodig. Er moet uiteindelijk voldoende vocht in de pan zitten om de kip te garen en een currysaus te vormen.
Stap 3: Serveer de kip
Serveer de kip met Indiase bijgerechten, zoals deze Bhindi Masala (gekruide okra), tandoori aardappeltjes en raita!
Ingrediënten
Voor 6 personen:
4 grote kippenpoten
300 gram kipdijfilet
1 grote ui
5 el zonnebloemolie
2 el ginger garlic paste
2 laurierbladen
1 el gemalen komijnzaad
1 el korianderpoeder
1,5 el geelwortel (kurkuma)
0,5 tl chilipoeder
1 el gemberpoeder
0,5 tl kaneel
Zout (naar smaak)
Alvast in de stemming komen?
Klik hier voor een muzieksuggestie!